Útra hasznosítva: Táska autóból? Miért is ne!

2019. november 11. 07:38 - Back2Bag

Kerek táska, szögletes táska, kicsi táska, hatalmas táska – na jó, igaz, hogy ez kicsit Gombóc Artúros, no de gondoltad volna, hogy mi mindenből készülhet táska? Lehet például bőrből, műbőrből, szövetből, csipkéből és bizony autóból is! Pontosabban egy leharcolt, forgalomból kivont roncs autónak a darabjaiból. A hátsó ülés kárpitszövetéből vagy bőréből, de akár még légzsákból is, amit pedig egy biztonsági öv és annak csatja tesz hordhatóvá. 

img_7857.jpg

Bizony ez nem csalás, nem ámítás, ez a valóság. Ráadásul a fenntartható jövő figyelembe vételével!

Táska utazáshoz, táska bevásárláshoz, táska munkába, edzéshez és táska úgy egyáltalán a mindennapokra. Ugye neked is számtalan táska lapul a szekrényedben, lóg az előszobában, amiket boltban vettél, rendeltél egy webshopból, vagy kaptad a barátnődtől, szüleidtől... De vajon van-e bármelyik darabodnak is története? Nos, a mi táskáink mindegyikének van. Mint ahogy nekünk is...

belso.jpg

De honnan is ered ez az egész? Valójában már-már banális, ahogy alakult ez a sztori.

Miután évek óta egy budapesti roncstelepet üzemeltettünk, állandóan körbevettek minket az autókból származó különböző kütyük. Folyton felmerült a kérdés, hogy mit lehetne csinálni a kocsikból kimentett jó állapotban megmaradt darabokból, ide értve akár a szép anyagokat, bőröket, egyebeket. De sokáig sehogy se találtak utat maguknak a fantáziánkban.

74459821_535779463923666_2745953745463410688_n.jpg

Sokszor már tényleg idegesítő volt otthon is szembesülni valami újabb kacattal, amivel nem tudtunk mit kezdeni, amikor egyszer csak hazakerült egy légzsák. A maga teljes valójában, úgy, ahogy szerencsére egyébként a legritkább esetben látjuk. Pedig, ha látnánk, kiderülne, hogy egy klassz és általában szép színű anyag....

img_7117.JPG

A rocsteleptől a tervezőasztalig

Este volt, késő, fáradtak voltunk, de a szokásos unalmasan hangzó, „fogalmam sincs, mit csináljunk vele” gondolat helyett, most valami más történt. Jött egy ötlet. Oké, hogy légzsák, oké, hogy autóból van kiszedve (amúgy sértetlenül), de alapvetően anyag. Anyag, amit újra lehet gondolni. Anyag, amit újra lehet hasznosítani. Anyag, amiből pedig akár táskát is lehet készíteni.

Itt kezdődött minden. Akkor és ott, este megszületett egy skicc, egy hirtelen összefércelt táska alap, amiről kiderült, hogy szuperül nézhet ki, ami ráadásul lehet egyedi és a textúrájából adódóan nagyon tartós is.

img_0675.jpg

Az ötlet tehát megfogant és aztán egyszer csak azon kaptuk magunkat, hogy az első gondolatokból, valódi produktum született. Behálózta a mindennapjainkat a „hogyan lehetne ebből valami igazán jót csinálni”, agyaltunk, szervezkedtünk, szakembereket, tervezőket kerestünk, akik az elképzelést professzionális szintre tudták hozni és megszületett a márkánk. A mi egyedi, trendi, designmárkánk, a Back2bag! Egy olyan márka, olyan termékekkel, amelyeknek szinte minden porcikája újrahasznosított. Aminek minden része egy akár ripityára tört luxusautó épen maradt kárpitjából, bőrüléséből, légzsákjából, biztonsági övéből készült.

img_7316.JPG

Ez számunkra egy misszió!

Mert mi tényleg hiszünk az újrahasznosításban, a fenntartható jövőben. Abban, hogy nem csak papolni kell a témáról (erről még sokat szeretnék beszélni, mert őszintén zavar, ami ahogy ehhez a kérdéshez valójában hozzáállnak), hanem igenis beleállni, és csinálni. Olyan termékeket, darabokat gyártani, amik nem válnak gyorsan „szemétté”, kiállják az idő próbáját, immár másodjára is, semmi közük a fast fashionhöz, és amiknek a kvázi eszmei értékei is magasak.

Így lesz tehát egy ronccsá lett autóból újra érték és nem mellesleg csinos táska, így tör utat magának egy ötlet és így lesz egy vízióból misszió.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://back2bag.blog.hu/api/trackback/id/tr6315271070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása