Álomból valóság: Így született meg a BZ WheelchAirBag

2020. december 11. 18:10 - Back2Bag

Bessenyey Zoli neve valószínűleg ismerősen cseng minden autósport rajongónak, de azok számára is, akik szeretik a különböző autós műsorokat. 

Ő az a sportember, aki többek között bezsebelt négy magyar, három szlovák, valamint két Közép-Európa bajnoki címet, majd kétszeres Európa-bajnokként 2016-ban, súlyos balesetét követően kerekesszékbe kényszerült.

Bár már aktívan nem versenyezhet, azóta is fantasztikus munkát végez. Gőzerővel. Például nézzük csak LAPTIMING-ot. 

Bessenyei Zoli munkásságát mondhatnánk, hogy hivatalból követjük már évek óta, de nem. A baleset előtt és azóta is figyelemmel kísérjük, mert egy mérhetetlenül szimpatikus figurának találjuk.

Valahol mindig gondoltunk arra, hogy jó lenne vele felvenni a kapcsolatot valamilyen formában, aztán egyszer csak ő keresett meg minket. Őszintén mondhatjuk, hogy hatalmas pillanat volt az életünkben. Főleg, miután olyan elismerő visszacsatolást kaptunk a részéről a Back2Bag márkánkkal kapcsolatban, ami még a legkeményebb üzletember szemét is bepárásítaná.

img_20201123_145716_677.jpg

Egyeztettünk, beszéltünk, találkoztunk. És elindult egyfajta együttműködés. Ekkor fogant meg a gondolat, hogy teljes mértékben az ő igényeire szabva tervezünk egy táskát. Egy olyan darabot, ami egyedi, ami vagány, ami bármilyen élethelyzetben megállja a helyét.

Így született meg a BZ WheelchAirBag, amiben egyszerre ölt testet az újrahasznosítás, az egyedi igények és az autók iránti szerelem. A Back2Bag, mint tudatos vállalkozás mindig is nyitott volt az innováció felé és így különösen jó érzés volt, hogy egy ilyen összetett helyzetre reflektálhattunk.

img_20201123_124217.jpg

Ahhoz, hogy a legtökéletesebb darabot tudjuk kialakítani, rengeteg kocsit tanulmányoztunk, latolgattuk a táska felfüggesztését és a zseb kialakítását is. Mivel azonban mindenkinek más nehézségei vannak, más könnyítené meg az életét, így a végső tervezéshez Zolival is egyeztettünk.

Az abszolút prototípus igaz, számára készült, de ezek a táskák (merthogy végül kettő is készült, egy kisebb övtáska és egy nagyobb hátizsák) hamarosan előrendelhetők lesznek, miután Zoli javaslatait megfontolva picit még bővítjük őket. Mert bár azt gondolnánk, hogy a 21. században könnyedén elérhetők olyan táskák, mindennapi használati eszközök, amelyek a hozzá hasonló helyzetben élők igényeit kiszolgálnák, de sajnos nincs így.

img_20201123_125155.jpg

Sőt, azt is hozzátennénk, hogy hiszünk abban, hogy a jó design inkluzív, azaz egy tárgy (esetünkben táska) tökéletes lehet mindenkinek, függetlenül attól, hogy kerekesszéket használ-e vagy nem. Ezek a táskák pedig ilyenek.

És a csodálatos meglepetéseknek még nincs vége! Fantasztikus további modelljeink már most is elérhetők a kívül-belül megújult, letisztultabb, immár angol nyelven is működő webshopunkban! Ezenkívül a Ridikülbe is meghívást kaptunk, ahol elmeséltük, mikkel foglalkozunk mostanában.

ridikul_back2bag.png

Fotó: Ridikül/Fejér Gábor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://back2bag.blog.hu/api/trackback/id/tr2716328882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása