Miért a fenntartható divat a jövőnk?

2022. október 16. 18:40 - Back2Bag

Bár a hulladékcsökkentés, az újrafelhasználás és az újrahasznosítás nem új fogalmak, a világ az ipari forradalom beköszöntével letért a helyes útról. A hulladék egyre nagyobb problémát jelent, amelyet nem lehet egyszerűen figyelmen kívül hagyni, bármennyire is próbálkozunk.

Szerencsére a hulladékmentes mozgalmak az utóbbi években egyre nagyobb teret hódítanak, és egyre többen döntenek a fenntartható életmód és a körforgásos gazdaság mellett. A divatvilág is tett néhány fontos lépést, kiemelve a hulladékmentes, illetve a fenntartható divat fontosságát és annak az emberiségre gyakorolt hatását.

img_1052.jpeg

Mi az a hulladékmentes divat?

Régen a textil sokkal értékesebb árucikk volt, így a használatunk összességében fenntarthatóbb volt. Az iparosított gyártás megjelenésével a divatipar vált bolygónk harmadik legnagyobb környezetszennyezőjévé az élelmiszeripar és az építőipar mellett.

A fenntartható divat ezen kíván változtatni különböző technikák segítségével, amelyek fő célja az extrém hulladékcsökkentés.

A hulladékmentes divat jelentősége a világunk számára 

Az adatok nem hazudnak: a divatgyártás nagyobb mértékben járul hozzá az emberiség szén-dioxid-kibocsátásához, mint a tengeri hajózás és a nemzetközi repülőjáratok együttvéve. Egy ideje már kiszárítja vízforrásainkat, így jelentősen hozzájárul a vízforrások szűkösségéhez egyes régiókban. Ha jobban elmélyedünk a témában, rájövünk, hogy a ruhagyártás az ipari vízszennyezés mintegy 20 százalékához is hozzájárul.

Riasztó adatok ezek és ha tisztában vagy a tényekkel, könnyen megértheted, hogy miért és mennyire létfontosságú a fenntartható divat a világunk számára, és hogy továbbra is élhető hely legyen a Föld.

Nem meglepő, hogy gyorsan kell cselekednünk, hogy visszafordítsuk azt a kárt, amit a divat kedvéért való pazarlással okoztunk. Ha egyáltalán valamennyire vissza lehet... 

A mi márkánk, a Back2Bag is pontosan ezen dolgozik, még ha kicsiben is, az autókárpitok, légzsákok és autóbelsők újrahasznosításával. Az általunk tervezett táskák- és egyéb divat-kiegészítők mindamellett, hogy újra felhasznált anyagokból készülnek, átgondolt kivitelezésükkel a strapabíróságot is szimbolizálják. Gondolj csak bele, egy autóban hány éven keresztül nyüstöljük az anyagokat anélkül, hogy tönkre mennének. Éppen ezért is döntöttünk úgy, hogy az autóbontókból származó különböző textileket és bőröket keltjük új életre.

img_7195.jpeg

Fektess be a jövőbe!

Őszinték leszünk: előfordul, hogy azt róják ránk, drágák a termékeink, ugyanakkor a legtöbb visszajelzés mégis az, hogy a táskáinkat vásárlók szeretnének befektetni a jövőbe, és egy jó ügy mellé állnak azzal, hogy megújuló anyagokból készült tatyót vesznek mondjuk 10 évre, mintsem 10 tatyót egy évre. Ugye, hogy mekkora a különbség?

img_7857.jpeg

És akkor végezetül megjegyeznénk még valamit: Ha ezt az irányvonalat választod, akkor sem kell lemondanod arról, hogy kövesd a trendeket, sőt. De anélkül, hogy a jelentős környezeti terhelés terhe lógna a fejed felett, ezen divatcikkek viselése nagyobb örömet okoznak majd ráadásul erősítik a bolygónk épségének megőrzésében betöltött szerepedet!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://back2bag.blog.hu/api/trackback/id/tr6017955620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása