Karácsonykor is lehetsz tudatos vásárló

2023. november 27. 14:51 - Back2Bag

A karácsonyi időszak gyakran kihívás elé állít minket a vásárlás mennyiségét és az ajándékok kiválasztását illetően. Azonban fontos szem előtt tartanunk a tudatos vásárlás elveit is: ne csak örömöt szerezzenek az ajándékok, hanem pozitív hatást gyakoroljanak a környezetre és a társadalomra is.

Korábban már írtunk arról, hogy ne veszítsük el a kontrollt az ünnepek előtt a vásárlás felett, de elég fontos témának gondoljuk ahhoz, hogy ezzel a kérdéssel időről-időre foglalkozzunk.

A teljesség igényével összeszedtünk néhány gondolatot a tudatos vásárlás kapcsán, amit jó ha szem előtt tartasz vásárlás előtt:   

Keress környezetbarát termékeket:

Nézz olyan ajándékok után, amelyek a fenntartható jövő figyelembevételével készültek, például újrahasznosított anyagok felhasználásával gyártották őket, ráadásul hosszú élettartamra. Ha e szerint gondolkodsz választhatsz például autóbelsőkből és egyéb autóipari kiegészítőkből készült táskákat és kiegészítőket is, amelyek ezeknek a szempontoknak tökéletesen eleget is tesznek.

bb664485.jpeg

Figyelj az etikus gyártásra

Ha számodra valóban fontos, hogy milyen forrásból vásárolod majd meg a későbbi karácsonyi ajándékokat, akkor informálódj a márkákról, amelyek elkötelezettek az etikus gyártás és munkakörülmények mellett.

103419015_3537659492917423_2365280851979783851_n.jpeg

Átgondolt csomagolás

Ügyelj arra, hogy az online vásárlás során a csomagolás ne tartalmazzon felesleges mennyiségű műanyagot! Bármennyire is bagatelnek tűnik, nagyon is fontos, hiszen ha egy megrendelt terméket agyoncsomagolnak, egy csomó felesleges szemét termelődik. Erre a kérdésre mi is nagyon igyekszünk odafigyelni, sőt, a legtöbb esetben újrahasznosított dobozban küldjük ki a nálunk rendelt termékeket!

img_1112.jpeg

Készülj időben, de szűrd az ajánlatokat!

Ne hagyj mindent az utolsó pillanatra, így jobban átgondolhatod az ajándékötleteket és a vásárlásokat. Itt hallkan megjegyeznénk, hogy ma már olyan korai időszakban elkezdődik a karácsonyi dömping, hogy néha szinte zavaró és inkább egyfajta ellenkezést vált ki a vásárlókból, ha szeptember elején karácsonyi ajánlatokkal bombázzák őket. Éppen ezért nemcsak az a fontos, hogy időben gondolkodj, hanem az is, hogy megfelelően tudj szűrni az ajánlatok között, elkerülvén a felesleges meglepetések megvásárlását.

És még egy gondolat, ami talán a legfontosabb... Ne feszülj rá a karácsonyi ajándékozásra. Próbálj távol maradni kicsit a „kötelezőségtől” és próbáld átadni magad a meghitt várakozásnak. Ha a fentiek számodra is követendő gondolatokat jelentenek, válassz olyan meglepetéseket szeretteidnek, amelyek mögött érték, valamint tudatosság áll, és így valódi ünnepi hangulatot teremthetsz!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://back2bag.blog.hu/api/trackback/id/tr9118268437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása