A fenntartható divat igenis lehet menő

2022. november 27. 15:57 - Back2Bag

Az, hogy újrahasznosított anyagból készüljön táska, kiegészítő vagy egyéb divattermék, manapság már nem olyan nagy újdonság, hiszen számos márka gyárt a legkülönfélébb anyagokból efféle termékeket. Mint ahogy azt már megannyi cikkünkben leírtuk, számunkra abból az adottságból, hogy roncstelepet vezetünk adódott a lehetőség, hogy az ott fellelhető matériákból használjunk fel, amit csak lehet.

De mit is jelent ez számunkra?  Azt, hogy valami szépet és hasznosat hozzunk létre anélkül, hogy károsítanánk a környezetet. Pontosabban a mi esetünkben azt, hogy a problémát megoldássá alakítsuk: az autóroncsokból kinyert légzsákvásznakból, kárpitokból, biztonsági övekből fenntartható, divatos és funkcionális darabokat állítsunk elő.

travelair2_1.jpg

Még, ha kicsiben is - ha úgy tetszik manufaktúrában - valójában arról van szó, hogy megváltoztatjuk a termelés, a fogyasztás és az ártalmatlanítás módját. Vagyis a " készítsük, vegyük, pazaroljuk" gazdaságból a körforgásos gazdaság felé haladjunk azáltal, hogy: új termékeket tervezünk anélkül, hogy károsítanánk bolygónkat.

Mindehhez minimális természetes erőforrást használunk fel, minimális hulladékot termelünk és felelősséget vállalunk az általunk készített termékekért, hogy azok ne okozzanak még több hulladékot, és ne kerüljenek a szemétbe.

spacebp.jpeg

És még egy fontos momentum, ami ehhez a gondolathoz kapcsolódik: A megfelelő mennyiségű gyártás, azaz a kínálatot a vásárlók igényeihez igyekszünk igazítani. Ezért egyes modellek esetében előrendelési rendszert is működtetünk, hogy elkerüljük a túlkínálatot, mi több, adott esetben a megrendelőket is bevonjuk a termékeink megalkotásába.

Természetesen, közben van egy nem titkolt célunk is, hogy inspiráljuk a vásárlókat: a jó és tartós termékek beszerzésével ők maguk is tehetnek a változásért.

speedometair.jpeg

Persze, ha a fenti sorokat elolvastad, azt gondolhatod, hogy ez egy „szerelem-projekt”, ami kétségtelenül így is van. Ugyanakkor azt is meg kell jegyeznünk,  hogy jócskán vannak még kihívások, amelyekkel meg kell küzdenünk. Ezek közül talán pedig az egyik legnagyobb az etikus divatról alkotott tévhit: nem tűnik menőnek és stílusosnak. Mi a Back2Bag márkával erre szeretnénk rácáfolni, úgy, hogy friss, modern és kívánatos táskákat állítunk elő.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://back2bag.blog.hu/api/trackback/id/tr2417988784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása