Miért csak a nőkre gondolunk, ha táskáról van szó?

2023. február 28. 17:12 - Back2Bag

Ha azt a szót halljuk, táska, szinte kivétel nélkül a nőkre asszociálunk. De hol vannak a férfiak? Nekik nem jár?

Dehogyisnem, csak valahogy mindig a hölgyekre fókuszálunk, velük kapcsolatban terjedtek el azok a mondások is, mint a „női táska rejtelmei” és hasonlók. Pedig az urak számára közel annyira fontos kiegészítő egy jól megválasztott darab, mint a nőknek.

Divat, vagy praktikum?

Először is nézzünk vissza egy picit az időben: Úgy 30-40 évvel ezelőtt óriásit taroltak az aktatáskák, a jó nehéz, kapcsos, később számzáras, már-már fegyvernek is minősíthető darabok. Ezeket leginkább azok az urak használták, akiknek nem fértek el a holmijai az akkoriban másik nagymenőnek számító autóstáskában. Mindkettőből voltak egészen szép kivitelű, bőrből készült táskák is és bár akkori szemmel akár még divatosnak is nevezhetnénk, ma már azért igencsak ferde szemmel nézünk rájuk. 

aktata_ska.jpeg

Aztán jöttek a „rettegett” hasitasik. Azok az igazi divatellenes merénylők... Színeikben, kivitelükben is egyaránt borzalmasak, viszont kétség kívül nagyon praktikusak voltak. Szabadon lehettek a kezek, minden szükséges dolog megfért bennük. Vagyis összességében hasznosak voltak.

Persze sarkítva, de nagyjából itt ki is merült a férfiaknak szánt táskák repertoárja.

Aztán, ahogy teltek az évek és szerencsére egyre nagyobb teret kapott a férfidivat is, így egyre több fókusz jutott a számukra tervezett kiegészítőknek is. És akkor ezen a ponton fontos megjegyezni, hogy az urak igencsak másképp gondolkodnak az öltözködésről a ruha- és kiegészítővásárlásról, mint a hölgyek. Számukra bár egyre lényegesebb a divat, még mindig a praktikum a legfontosabb. Ezért az erősebbik nem képviselői például táskák terén sokkal inkább választanak klasszikus darabokat, amiket évekig nyúzhatnak és teljesen mindegy, hogy laptop, hátizsák vagy épp oldaltáskáról beszélünk, mintsem trendi fazonokat. 

Tehát a fentebb felmerült kérdésre a válasz, hogy a praktikum mindenekelőtt.

Mert hát lássuk be:

  • az urak nem annyira szeretnek vásárolni, mint a hölgyek. Tehát, ha ők vesznek valamit, akkor azt sokáig szeretnék használni.
  • nekik 1 max. 2 táskára van szükségük napi szinten, évszaktól függetlenül, nem úgy, mint a nőknek...
  • egy jól megválasztott oldaltáska, hátizsák vagy egy laptoptáska tényleg tökéletes kiegészítője lehet az elegánsabb vagy sportos öltözéknek egyaránt

bb143363.jpeg

Ha jól belegondolunk, a Back2Bag kínálatában is túlnyomórészt női táskák vannak, de igyekeztünk kifejezetten férfitáskákat is tervezni, illetve olyan unisex darabokat, amelyek egyaránt jól mutatnak mindkét nem kezében. Ennek egyébként praktikus okai vannak. A hölgyek esetében több színben, fazonban kell gondolkodni, míg az urak számára inkább olyan termékeket készítünk, amelyek az ő preferenciáikat tartja szem előtt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://back2bag.blog.hu/api/trackback/id/tr4318060680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása