Táskáktól a neszesszerig – mindezt légzsákokból és autóüléshuzatokból

2021. április 24. 14:48 - Back2Bag

Ha egy képzelet szárnyra kap, és teret adsz a megvalósításnak, akkor onnan már csak pár lépés választ el attól, hogy a technikádat, termékedet folyamatosan innováld.

Így történt ez a légzsákokból, autó üléshuzatokból, bőrökből és biztonsági övekből készült táskák fejlesztésével is. A kezdeti kiindulási pont a roncsautók különböző darabjainak újra hasznosítása volt, ebből álmodtuk meg végül az „Útra hasznosítva” szlogent is.

A Back2Bag márka alakulása egy igazi szerethető történet. Egy szárba szökkent gondolat, amely hasznos, praktikus, egyedi divattáskákban öltött testet. Kezdetekben, ahogy adta magát egy anyag, egy légzsák, egy bőr, amelyeket a roncsautókból nyertünk, egyfajta irányvonalat adtak a tervezéshez, méretekhez.

smartairek.jpeg

Mivel ezekkel az anyagokkal nem könnyű bánni, ráadásul, hogy valóban tartós és strapabíró végterméket tudjunk előállítani, ki kellett dolgozni a megfelelő technikákat is. A precíz ki- és eldolgozás létfontosságú a táskák szempontjából, hiszen bár a légzsákok és ülésszövetek alapvetően elnyűhetetlenek, az illesztéseket úgy kellett kialakítani, hogy minden külső hatásnak ellenálljanak.

Aztán, ahogy az igények és az elképzelések egyre több elvárást támasztottak velünk szemben, mi is egyre merészebekké váltunk és a nagyobb, sportos táskákból, elindultunk az elegánsabb, kisebb méretű tatyók tervezése és gyártása felé. Meglovagolva ezek egyre nagyobb népszerűségét döntöttünk úgy, hogy akár kisebb, funkcionális kiegészítőket is elkezdjünk tervezni.

tankair.jpeg

A márkánkra jellemző, hogy egyedi táskákat gyártunk, tehát nemigen találsz két egyformát, még akkor sem, ha ugyanazon a néven találod. Ennek alapvetően az az oka, h nem tudunk ugyanabból az anyagból előállítani két vagy több táskát, mert minden kárpit, minden légzsák más és más.  Persze a forma, a kivitelezés ugyanaz lesz, de az anyagok a fent említett okok miatt mások lesznek.

Igyekeztünk ezt a szellemiséget szem előtt tartva kifejleszteni az olyan új, és kifejezetten funkcionális kiegészítőinket, mint az uzsonnástáskánk, a tablettartónk vagy a neszesszerünk is. Igaz, hogy ezeknél a szütyőknél sokkal több hasonlóságot lehet felfedezni egymás között, illetve néha van egy-egy teljesen egyforma darab, de a legtöbb esetben itt is tetten érhető az egyediség.

tokok.jpeg
És, hogy miként jutottunk el a táskáktól például a neszesszerig? Erre talán az a válasz, hogy szerettünk volna olyan kiegészítőket is tervezni, gyártani, amelyekkel akár szélesebb körben is megismertethetjük, hogy egy autó különböző darabja milyen formában tud új életre kelni.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://back2bag.blog.hu/api/trackback/id/tr3316508510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása