Táskakollekció kerekesszékesek számára – természetesen újrahasznosított légzsákból!

2021. szeptember 22. 14:14 - Back2Bag

Jó néhány hónapja már annak, hogy az egyik blogbejegyzésünkben arról meséltünk, hogyan találtunk egymásra Bessenyey Zoli, korábbi autóversenyzővel és műsorvezetővel, aki többszörös magyar, szlovák, valamint kétszeres Európa bajnokként 2016-ban, egy súlyos balesetét követően kerekesszékbe kényszerült. Abban a cikkben arról is írtunk, miként alkottuk meg számára a gond nélkül használható WheelchAirBag-et. Akkor az igényeinek megfelelő módon alakítottuk ki azt az újrahasznosított légzsákból készült hátizsákot, illetve egy övtáskát, amelyet kerekesszékkel is problémamentesen tud használni. Az volt a prototípus. De itt nem állt meg a fejlesztés. És az együttműködés sem.

240431380_1232013450594673_7878767818382476451_n.jpg

Tekintve, hogy a hozzá hasonló nehézségekkel élők számára meglehetősen kevés olyan kiegészítőt lehet találni a piacon, ami valóban megkönnyítené a mindennapjaikat, a prototípus elkészülte után - és természetesen Zoli javaslatait szem előtt tartva - igyekeztünk továbbfejleszteni a táskákat. Nyilván, minden élethelyzet más és más, mint ahogy mindenkinek más igényei és nehézségei vannak, így ezek figyelembe vételével dolgoztunk tovább ezen a projekten.

Merthogy szerettünk volna lehetőséget teremteni annak, hogy mások számára, az egyedi igényekhez mérten is segítséget tudjunk nyújtani. Végül a webshopunkba is felkerült a Back2Bag Bessenyey Zoltán kollekció

Ez azt jelenti a valóságban, hogy aki szeretne valamelyik táskából rendelni, annak egyedileg tervezzük meg és gyártjuk le a kiszemelt darabot. Mindenkinek a saját igényeire szabva, a kerekesszéke méretére, illetve a nehézségeihez mérten.bb884018.jpeg

És hogy miért kellett ehhez nekünk is fejleszteni? Valójában azért, mert fel kívántunk készülni azokra a kérésekre, amelyek egy-egy egyedi darab készítése során felmerülhetnek. Nem mindegy például, hogy adott esetben egy zseb mekkora, hova esik, hol van a zipzár vagy egyéb alkotóeleme.

bb650884.jpeg

Rengeteget tanultunk az eddig megtett úton, rengeteget tanultunk Zolitól is, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy létre tudtunk hozni egy ilyen együttműködést, illetve ilyen darabokat. Mert igazán szuper szép, csinos táskákat készíteni a fenntartható jövő szem előtt tartásával, de igazán felemelő érzés hiánypótló, segítséget jelentő tatyókat alkotni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://back2bag.blog.hu/api/trackback/id/tr8616697406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása