Divatunalom ellen válassz egyedi darabokat!

2022. május 11. 12:03 - Back2Bag

Biztosan neked sem újdonság az az érzés, amikor szeretnél vásárolni egy cipőt, egy ruhát vagy egy táskát, és bármelyik boltba is mész be, nagyjából pontosan ugyanazt találod. A minőségi paletta igen széles: egyik-másik szinte már egy-két napos használat után véleményes állapotban van, de persze vannak, amelyek örökélet, plusz egy napig kiszolgálnak. Az árak is hasonlóan széles spektrumon mozognak, ugyanakkor azt is érdemes megjegyezni, hogy nem mindig a horrorárú a legjobb minőség.

Ez a fajta „divatunalom” - ha úgy tetszik - egyaránt érinti a nőket és a férfiakat is, sőt a férfiak részéről gyakran hallható az a kritika is, hogy számukra sokkal kisebb a kínálat. Meglehet, bár az is igaz, hogy egy hölgynek olyan darabjai is vannak, mint a szoknya vagy épp a magassarkú cipő. És persze ezek ezer féle verziója... Tehát ebből a megközelítésből nem teljesen igaz ez az állítás.

No, de visszakanyarodva a fő gondolathoz: bár tömegdömping van, mégis sokan nagyon nehezen találják meg az „igazit”. Pontosabban azokat a darabokat, amelyeket nem kompromisszumos megoldásként vásárolnak meg, hanem tényleg megtapasztalják azt a bizonyos „wow” érzést.

Hát ilyenkor jön a böngészés a neten, kutatás a különböző webshopokban, hogy megtaláld azt, ami minden vágyadnak és a pénztárcádnak is megfelel. Két út rajzolódik ki nagyon erőteljesen: vagy a szintén tömeges mennyiségben beömlő, fillérekért beszerezhető áruk webshopjain hámozod át magadat, vagy elkezded felkutatni a – ma már szerencsére – egyre nagyobb számban elérhető magyar tervezőket és azok kínálatát.

federair.jpeg

A képen a FederAir teniszütőtartó hátizsákunk látható.

Az első iránnyal annyira nem is kívánunk most ebben az írásban sokat foglalkozni, hiszen aki jelen van az online térben, szinte óránként találkozik ilyen webshopokkal, viszont a másik út ennél már sokkal izgalmasabb. 

Tényleg drágább a drágább?

Itt mindenképp szeretnénk megjegyezni, hogy régebben, de még gyakran mostanában is felmerül a „túlárazottság” kérdése a tervezői darabokkal kapcsolatban, viszont fontos tisztában lenni azzal, hogy az egyedi és nem tömegcikkek gyártása mindig „többe kerül”. És hogy miért?

Nézzük át dióhéjban: Kezdjük az alapanyagnál. Sok esetben külön gyártják, gyártatják a tervezők, ha újrahasznosított anyagot használnak, akkor pedig azt is felhasználhatóvá kell tenni. Aztán nézzük a tervezést: mivel nem futószalagon készülnek ezek a holmik, azaz egy-egy darabból csak néhány példány készül, így az is beletelik jónéhány munkaórába. Aztán következik maga a gyártás. Az órák száma ebben az esetben nagyon különböző lehet, hiszen nem mindegy, hogy egy póló vagy egy táska készül, mint ahogy az is befolyásolja a végét, hogy milyen eljárással, kézzel, varrógéppel, speciális eszközzel készül-e az adott darab.

A Back2Bag is ebben a szegmensben mozog. Saját tervezésű táskákkal és kiegészítőkkel dolgozunk, ráadásul különleges alapanyagokból. Gépjárművekből származó légzsákvásznak, autókárpitok, bőrök, biztonsági övek kerülnek nálunk a tervezőasztalra, és mielőtt megkezdődhetne a tervezésük, illetve a szabás-varrás, ezek az anyagok is sok munkafolyamaton esnek át.

viber_ke_p_2022-03-25_19-57-08-253.jpg

A kínálatunk meglehetősen széles már, bár ha jobban megnézed a termékeinket, egy-egy típusból nincs túl sok darab, ami egyrészt azért van így, mert szeretnénk az egyediséget megtartani, másrészt azért, mert viszonylag kevés egyforma anyaggal találkozunk. Ugyanakkor az is fontos számunkra, hogy minél szélesebb körben megízlelhessék a vásárlók, milyen „Back2Bag”-esnek lenni, így folyamatosan előrukkolunk olyan táskákkal és kiegészítőkkel is, amelyek ezt a cél hivatottak szolgálni.

A divatunalom tehát el-és megkerülhető, ami a vásárlói oldalról azt kívánja meg, hogy járj minél nyitottabb szemmel, a tervezői oldalról pedig azt, hogy bárki számára elérhető termékeket kínáljon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://back2bag.blog.hu/api/trackback/id/tr4717827419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása