Élj Te is fenntarthatóbb életet!

2023. április 11. 09:10 - Back2Bag

A fenntarthatóság a környezet és a Föld erőforrásainak megőrzését jelenti a következő generációk számára. Tisztában lenni azzal, hogy energia-, víz- és erőforrás-felhasználásunk milyen hatással van a világra.

Ha fenntarthatóbb módon szeretnénk élni, akkor az egyéni hatásunkból és a mindennapi életmódbeli döntéseinkből érdemes kiindulni. Szokásaink megváltoztatásával változást hozhatunk bolygónk, de még a pénztárcánk számára is.

tree-5591461_1280.jpeg

Mi a fenntartható életmód?

A fenntartható életmód egy olyan életstílus, amely a mindennapi élet szempontjainak módosítását jelenti a környezeti folyományok csökkentése érdekében. Manapság már egyre népszerűbb ez a szemlélet, hiszen az emberek kezdik felismerni, hogy milyen hatással vannak a bolygóra. 

Az éghajlatváltozástól az erdőirtáson, az erőforrások kimerülésén, a túlcsorduló hulladéklerakókon, az olajszennyezéseken és az óceánokban lévő műanyagon át vitathatatlan, hogy megváltoztatjuk azt a bolygót, amelyet van szerencsénk otthonunknak nevezni.

Bár úgy tűnhet, hogy az egyéni hatás nem változtat meg mindent, mégis érdemes megtenni a részünket, hiszen hosszabb távon kifizetődő lehet.

Fenntarthatóbb életmódot élhetsz!

Csökkentheted szénlábnyomodat és környezetbaráttá válhatsz anélkül, hogy sok pénzt költenél. Számos megoldás jelentős pénzmegtakarítást eredményezhet hosszú távon, még akkor is, ha rövid távon mégis befektetésként élnéd meg.

ecological-footprint-4123696_1280.jpeg

Gondolj csak néhány egyszerű dologra: ha nem vásárolod túl magad, csak azokat a tárgyakat, ételeket veszed meg, amire szükséged van, már spórolsz mind a pénzeddel, mind a lehetséges szeméttel. Csakugyan sokat tehetsz, ha a magas energiafelhasználású berendezéseidet energiatakarékosra cseréled, de legalább annyit jelent fenntarthatóság szempontjából az is, ha a fast fashion márkák termékei helyett a recycling alapanyagokból készült divatcikkeket vásárolod, mint például a Back2Bag táskái és kiegészítői, amelyeket újrahasznosított autóbelsőkből készítünk.

img-50415f7898aaa060b308e6b8884e8184-v.jpeg

Bár a fokozatos fejlődés a cél, azt azért érdemes megjegyezni: a 100%-ban fenntartható életmód nem reális. Ugyanakkor láthatod azt is, hogy már a példaként fentebb is említett, néhány egyszerű életmódbeli változtatással hozzájárulhatsz a környezet fenntarthatóságához, egy jobb életminőség eléréséhez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://back2bag.blog.hu/api/trackback/id/tr8918099732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása