Környezettudatosság és divat: e kettő kell neked?

2022. július 15. 13:00 - Back2Bag

A városban csatangolva és elnézve az embereket, hogy ki, milyen táskát hord, igen eklektikus a kép. Van, aki csak a funkcióra megy, hogy beleférjenek a legszükségesebb cuccai, van aki be is vásárol a táskájába, van aki a hátizsákra esküszik vagy a keresztpántosra, vagy éppen magával cipel 5 tatyót, zacskót.

people-2593339_1280.jpeg

Aztán vannak, akik nem annyira a funkciót, hanem inkább a divatot (fast fashion) részesítik előnyben. Az ő kezükben, hátukon az éppen aktuális trend színeiben, formáiban pompázó darabokat láthatjuk, akkor is, ha funkcióban nem biztos, hogy a legpraktikusabbak. No de a menőség, az menőség és ha ez a divat, akkor nincs ellenkezés...

És akkor ott vannak azok az emberek is, akik inkább tűnnek tudatosabbaknak.  Akiknek a vállán, karján olyan kiegészítőket látunk, amelyek időtálló anyagból készültek, formákban, színekben pedig akár örök darabok is lehetnek, ráadásul akár sportos, akár elegánsabb öltözethez is kiválóak.

louis-vuitton-2628969_1280.jpeg

Ha pedig már tudatosság, akkor itt érdemes megemlíteni a környezettudatosságot is!

Mint ahogyan arról már számos bejegyzésünkben említést tettünk, a divat az egyik leginkább környezetszennyező iparág a világban, ami lássuk be, borzalmas károkat okoz. Ezzel bár egyre többen tisztában vannak, a hatalmas kínálat mindig megrészegíti a potenciális vásárlókat, de szerencsére eljutottunk már egy olyan szakaszba, amikor is egyre fontosabbá válik, hogy mit veszünk és kitől.

A címben feltett kérdés igenis releváns és kivitelezhető is. Mégpedig úgy, hogyha az aktuális kiegészítőidet olyan gyártótól, tervezőtől szerzed be, akinek a környezettudatosság az alapvető mozgatórugója, ha úgy tetszik missziója.

viber_ke_p_2022-03-25_19-57-08-253.jpg

A Back2Bag márka nem véletlenül kapta az „Útra hasznosítva” szlogent, hiszen minket ez az életszemlélet határoz meg azzal, hogy olyan táskákat, illetve egyéb kiegészítőket tervezünk és gyártunk, amelyeknek az alapanyaga újrahasznosított légzsákvászon, autókárpit, bőr és biztonsági öv. 

bb196799.jpeg

A végső konklúzió tehát az, hogy egy divattermék lehet egyszerre trendi és környezettudatos is, ráadásul ha egy ilyen anyagokból készült darabot hordasz, elképesztően menő is leszel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://back2bag.blog.hu/api/trackback/id/tr717883615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása